Historie

De rijke 108 jarige historie van Klinkhamer Mode

Klinkhamer Mode is een dames- en herenmodezaak gevestigd in het dorp Westerhaar-Vriezenveensewijk.

Sinds de oprichting in 1916 heeft Klinkhamer Mode zich ontwikkeld van een ‘dorpswinkel’ tot een begrip in de wijde omgeving.

Onze klant willen wij nog steeds de service geven zoals wij dat in de voorgaande 108 jaar ook al deden, collecties bieden die onderscheidend en betaalbaar zijn,  maar ook de persoonlijke aandacht en een eerlijk advies horen daar wat ons betreft zeker bij.

 • De eerste generatie
  1916
  In december 1916 werd het familiebedrijf opgericht door Johannes Klinkhamer en zijn vrouw Grietje, zij begonnen in Westerhaar-Vriezenveensewijk het bedrijf, waar men allerlei artikelen verkocht waaronder kleding en kruidenierswaren. In de beginperiode werd er al veel gedaan aan klantenbinding, door de klanten aan huis te bezoeken, het zogenaamde venten.
 • Nieuwbouw van het pand, uniek in die tijd
  1928
  Toen er in 1928 de mogelijk was om het bestaande pand te vervangen werd dit gedaan, het werd een uniek pand voor deze periode. Ook werd het assortiment verder uitgebreid. Zo geleidelijk aan werd de zaak in 1947 overgenomen door de zoon en schoondochter van Johannes Klinkhamer, Johan en Nolda.
  Zij specialiseerden de zaak tot een kledingzaak en de bovenverdieping werd ook ingericht als winkelvloer, dit gebeurde in 1958 en 4 jaar later werd de kruideniersafdeling afgestoten. In de tussentijd werd er gebouwd aan de naamsbekendheid, de in de gehele regio bekende reclameslogan “de klinkende hamerslag” kwam ook van hun hand. Johan en Nolda deden dat wat de zaak sterk maakte door de jaren heen, service bieden.
 • Grotere naamsbekendheid in de regio
  1967
  In 1967 trouwde hun zoon Johnny met Jannie en was het aan hen om het bedrijf voort te zetten op hun eigen manier. In de begin periode nam Jannie hoofdzakelijk de winkel voor haar rekening en Johnny legde zich grotendeels toe op het venten van kleding tot in de wijde omtrek. Zij waren het die de zaak uitbouwden tot een familiebedrijf met een nog grotere naamsbekendheid buiten de plaats Westerhaar.
 • De uitbreiding in 1994
  1994
  In 1994 werd er groots verbouwd, het winkeloppervlakte werd vergroot naar ruim 500 m² zodat men alles op één verdieping kan vinden. Tevens werd het magazijn centraal boven de zaak gerealiseerd en kwam er een grote koopjeskelder. Door deze verbouwing had Klinkhamer Mode de mogelijkheid om de collecties groots uit te breiden omdat men kon beschikken over veel meer ruimte.
 • Vierde generatie neemt het over
  2000
  Jeroen neemt de zaak in 2000 over, waarmee de vierde generatie actief is geworden. Annemiek maakt in 2008 de overstap en is vanaf dat moment ook werkzaam.
 • Volledig nieuw interieur
  2010
  In 2010 werd de zaak aangepast aan de laatste trends op winkelinrichting gebied. De indeling van de zaak, maar ook het totale interieur werd volledig vernieuwd, tevens werden de herenafdeling en de damesafdeling omgewisseld.
 • Een eeuw familiebedrijf
  2016
  In 2016 bestond ons familiebedrijf 100 jaar, altijd in dezelfde familie, op dezelfde locatie, altijd kleding verkocht. Er werden tal van activiteiten georganiseerd, waaronder een eigen Jubileumkrant die in de gehele regio huis-aan-huis werd verspreidt.  Ter gelegenheid van het eeuwfeest werd ook het boek “Klinkhamer Mode een eeuw familiebedrijf, uniek geworden door gewoon te blijven” uitgegeven.
 • Ruim 160 m² meer ruimte
  2017
  Nog maar net bekomen van het eeuwfeest is Klinkhamer Mode in februari 2017 begonnen met een grote interne verbouwing.  Een totale metamorfose is het geworden. Met een nieuwe damesafdeling voorzien van alle gemakken, ruim 160 m² meer kleding aanbod.
 • Uitbreiding is mogelijk
  2017
  Met de aankoop en grotendeelse sloop van de van de naburige panden aan de Hoofdweg in 2018, bestaat de mogelijkheid uit te breiden naar ca. 1.500 m².
 • Aankoop naastgelegen panden
  2024
  Door de aankoop van de naastgelegen panden aan de Sluiskade is een uitbreiding die kant op ook mogelijk. Het uitwerken van deze plannen zal ook opgepakt gaan worden.

Ter gelegenheid van het eeuwfeest werd het boek “Klinkhamer Mode een eeuw familiebedrijf, uniek geworden door gewoon te blijven” uitgegeven. Neem een kijkje door erop te klikken.

Verspreiding en/of gebruik van gegevens uit het Jubileumboek  is niet toegestaan, zonder expliciete toestemming.