prev next

De rijke 101 jarige historie van Klinkhamer Mode

Klinkhamer Mode is een dames- en herenmodezaak gevestigd in het dorp Westerhaar.

Sinds de oprichting in 1916 heeft Klinkhamer Mode zich ontwikkeld van een "dorpswinkel" tot een begrip in de wijde omgeving.

Onze klant willen wij nog steeds de service geven zoals wij dat in de voorgaande 101 jaar ook al deden, collecties bieden die onderscheidend en betaalbaar zijn,  maar ook de persoonlijke aandacht en een eerlijk advies horen daar wat ons betreft zeker bij.

De eerste generatie

In december 1916 werd het familiebedrijf opgericht door Johannes Klinkhamer en zijn vrouw Grietje, zij begonnen in Westerhaar-Vriezenveensewijk het bedrijf, waar men allerlei artikelen verkocht waaronder kleding en kruidenierswaren. In de beginperiode werd er al veel gedaan aan klantenbinding, door de klanten aan huis te bezoeken, het zogenaamde venten.

Nieuwbouw van het pand, uniek in die tijd

Toen er in 1928 de mogelijk was om het bestaande pand te vervangen werd dit gedaan, het werd een uniek pand voor deze periode. Ook werd het assortiment verder uitgebreid. Zo geleidelijk aan werd de zaak in 1947 overgenomen door de zoon en schoondochter van Johannes Klinkhamer, Johan en Nolda. Zij specialiseerden de zaak tot een kledingzaak en de bovenverdieping werd ook ingericht als winkelvloer, dit gebeurde in 1958 en 4 jaar later werd de kruideniersafdeling afgestoten. In de tussentijd werd er gebouwd aan de naamsbekendheid, de in de gehele regio bekende reclameslogan "de klinkende hamerslag" kwam ook van hun hand. Johan en Nolda deden dat wat de zaak sterk maakte door de jaren heen, service bieden.

Grotere naamsbekendheid in de regio

In 1967 trouwde hun zoon Johnny met Jannie en was het aan hen om het bedrijf voort te zetten op hun eigen manier. In de begin periode nam Jannie hoofdzakelijk de winkel voor haar rekening en Johnny legde zich grotendeels toe op het venten van kleding tot in de wijde omtrek. Zij waren het die de zaak uitbouwden tot een familiebedrijf met een nog grotere naamsbekendheid buiten de plaats Westerhaar.

De uitbreiding in 1994

In 1994 werd er groots verbouwd, het winkeloppervlakte werd vergroot naar ruim 500 m2 zodat men alles op één verdieping kan vinden. Tevens werd het magazijn centraal boven de zaak gerealiseerd en kwam er een grote koopjeskelder. Door deze verbouwing had Klinkhamer Mode de mogelijkheid om de collecties groots uit te breiden omdat men kon beschikken over veel meer ruimte.

In de loop van 2000 kwam de zoon Jeroen Klinkhamer in de zaak, zijn vrouw Annemiek in 2010. Daarmee was ook de 4e generatie actief.

De laatste grote veranderingen

In 2010 werd de zaak aangepast aan de laatste trends op winkelinrichting gebied. De indeling van de zaak, maar ook het totale interieur werd volledig vernieuwd, tevens werden de herenafdeling en de damesafdeling omgewisseld.

Wat wij altijd blijven bieden zijn; Onderscheidende, betaalbare dames- heren- en jonge mode.

100 jarig bestaan

In 2016 bestond ons familiebedrijf 100 jaar, altijd in dezelfde familie, op dezelfde locatie, altijd kleding verkocht.

Olymp Gerry Weber 10 Feet S4 jassen Dreamstar Meyer pantalons